Till skillnad från vanliga kreditkortsköp, kommer förskott inte med en räntefri respittid. Det går alltså låna pengar utan ränta. Du har en ekonomisk nödsituation. Du behöver kontanter. Du har inte vänner eller familj som kan låna ut pengar räntefritt (även om de kan, föreslår vi fortfarande att du undertecknar ett personligt låneavtal).Låna pengar utan ränta

Av uppenbara skäl, skulle du säkert föredrar att ha en no-ränteförskott att se dig genom denna klippiga period, men hur sannolikt är du att få en?

Kort svar: om du lånar pengar, oavsett om det är från ett förskott eller ett personligt lån, kommer du att debiteras någon form av ränta eller avgift. Det är bara hur detta fungerar.

Låna pengar utan ränta med förskott

Ett kontant förskott är en funktion på ditt kreditkort. Innan vi får in varför det är omöjligt att få en no-ränta förskott, låt oss först fastställa vad exakt ett förskott lån är. I huvudsak är det ett sätt att använda ditt kreditkort för att ta ut kontanter.

Processen för att få ett förskott är liknande att ta ut pengar från ditt bankkonto med ett betalkort. Du sätter ditt kreditkort i uttagsautomat, Välj det belopp du vill ta ut, och få dina pengar.

Du måste dock betala en avgift för att ta ut det kontant förskott-utöver eventuella ATM avgifter. Och eftersom det är ett lån och inte en faktisk kontantuttag-som det skulle vara om du använder ett betalkort-det är pengar som du måste så småningom betala tillbaka.

I den meningen, det är mycket som att göra ett vanligt köp på ditt kreditkort. Allt du gör är att lägga till mer pengar till ditt totala saldo. Kreditkort är trots allt en kredit, vilket innebär att använda ditt kort tar ut ett lån som du så småningom måste återbetala.

En stor skillnad mellan kreditkort och regelbundna lån är att om de används på rätt sätt, kan du låna pengar på ditt kort utan att någonsin behöva betala några pengar mot ränta. Innebär detta att du också kan ta ut ett räntefritt förskott?

Tyvärr, nej.

Till skillnad från vanliga köp har kreditkort förskott inte respittider

De allra flesta kreditkort har en ränte fri respittid på regelbundna inköp. En respitperiod är en tid innan ett givet köp börjar periodiera ränta. Med kreditkort är respittiden vanligtvis 30 dagar.

Så länge du betalar din kreditkortsräkning i tid och i sin helhet varje månad. Du kommer att undvika att betala något intresse, vilket innebär att du kommer att få räntefri kredit. Ganska snyggt, eller hur?

Tyvärr är detta inte fallet med kreditkort förskott. Det finns ingen frist för förskott lån, så räntan kommer att börja bygga upp omedelbart. Inte bara det, men de räntor du kommer att betala på att kontant förskott kommer att vara högre än de priser du skulle betala på normala inköp. Så via en typ av detta lån så går det ej långa pengar utan ränta. Utan räntan medföljer alltid.

För att jämföra räntor, du vill använda ett nummer som kallas den årliga procentsatsen. Eller APR, som mäter hur mycket ett lån eller kreditkort kommer att kosta-inklusive både avgifter och ränta. Under loppet av ett helt år.

Den genomsnittliga APR för ett kreditkort är drygt 16 procent. Men den genomsnittliga APR för ett kreditkort förskott är nästan 24 procent. Och det är bara den genomsnittliga kursen. Ju lägre din kredit värdering, desto högre ränta du sannolikt måste betala, vilket blir knivigt genom att försöka långa pengar utan ränta.

Så inte bara kommer du definitivt att betala ränta på ditt förskott, kommer du att betala mer än du skulle vara på ett normalt köp.

Räntefria förskott och lån inte riktigt existerar

I allmänhet, du kommer att ha en riktigt svår tid att hitta räntefria lån och förskott, eftersom, med några få undantag. Intresse är hur långivare göra sina pengar. Ända sedan gamla Mellanöstern bönder började låna ut varandra djur och frön. De krävde sina lån betalas tillbaka med några ytterligare godsaker på toppen för deras problem.

Som vi nämnde ovan, din kredit värdering kommer att avgöra vilken typ av intresse du måste betala på lån du tar ut. Men låt inte de högre priserna leda till dina saldon Ballooning utom kontroll. Det kommer bara att göra det svårare att få bättre priser på framtida lån och kreditkort. Vilket kommer att innebära ännu mer pengar som betalas mot ränta.

Hittills har vi varit verksamma under antagandet att du har ett kreditkort. Vad händer om du inte gör det?

Du bör undvika lån som annonserar som ”förskott”.
Först av allt, om du inte har ett kreditkort. Du kommer inte att kunna få ett förskott lån, än mindre den mytomspunna Räntefria förskott lån som är ungefär detsamma som låna pengar utan ränta.

”Men vänta,” du säger, har du inte sett annonser för förskott lån i skyltfönster och online som tyder på att du kan få ett förskott lån utan kreditkort?

Här är saken: de är inte riktigt förskott lån. Istället, de är dåliga krediter lån som inte kräver att du har en bra kredit värdering. Och medan vissa dåliga krediter lån-särskilt avbetalning lån-kan vara en bra finansiell lösning, många av dem är inte. De är dyra underprissättning lån som kommer att driva dig djupt in i en cykel av skuld. Det går ju såklart även testa lyckan hos bra utländska casinon, men ta det försiktigt.

Läs mer om Privatlån via vår länk.